Panama`s Paradise Reviews on Tripadvisor

Tuesday, September 23, 2008

Saigoncito I

Rafael's House is een fantastische mansion geworden, en zodra het voor een paar dagen leeg staat zou het zo maar kunnen dat ik er ff kom genieten. Maar voor mij is Saigoncito toch de heerlijkste plek van de archipelago van Boccas del Toro. Mijn thuis!
Saigoncito I is het huisje waar ik 5 jaar geleden een "liefde op het eerste gezicht-ervaring" mee had. Ik kwam er te wonen en heb het stukje bij beetje opgeknapt. Uiteraard ziet het er vandaag de dag beter uit dan in de tijd dat ik er woonde. Dit dankzij de oprichting van de BV Panama's Paradise, dat mij de kans gaf om van mijn creatieve gehobby een heuse baan te maken! Nu verhuren we mijn oude huisje als carribsiche cabana, en ik kan het iedereen aanraden: wat een heerlijk huissie is dat!
Het huis is omringd door een gordijn van groen. In Nederland ging vanuit mijn kant weinig speciale belangstelling uit naar tuinieren. Er schiet me een zilverkleurig kerstboompje met kluit te binnen, die ik uit vrije wil tegen de betonnen schutting geplant heb op de Pieter Nieuwlandstraat in Utrecht. (Hoe groot zou die nu zijn?). En op de Dudosingel moesten we soms onkruid wieden of bolletjes planten, wat wel altijd gezellig was. Maargoed, das natuurlijk niks vergeleken bij de jungle die hier groeit als kool! Duidelijke favoriet is de heliconia, een bloem die in sommige gevallen 3 maanden lang mooi staat te wezen. Wat een emotie als je ziet dat er weer een bloem opkomt! Ik heb inmiddels een aardige collectie in de tuin staan. Te pas en te onpas neem ik stekkies mee. Ook Bastimentos heeft inmiddels een aardige hoeveelheid planten uit Saigon te verwerken gekregen.
Maargoed, Saigoncito I en II bevinden zich in het rustige, maar tevens levendige volksbuurtje Saigon genaamd. Op loopafstand van het stadstrand en met de fiets een kleine vijf minuten naar Bocas Town. De beide huisjes hebben ruime verandas en gaan grotendeels schuil achter een gordijn van tropische planten en bomen.
Vanuit de hangmat heb je een goed zicht op de dagelijkse bezigheden van de lokale mensen die om je heen wonen: school- en werkgaand verkeer, de ijsjesverkopers en de plaatselijke huisdieren. Op hetzelfde moment genietend van de vele kolibri's die de tuin bezoeken.
Het verblijf in Saigoncito laat je ervaren hoe het leven op een tropisch eiland is. Zon, zee en strand met heerlijk weer. Vanuit je huisje sta je in contact met de mensen en de natuur, maar voorzien van alle gemakken van thuis: Wireless internet, DirecTV, warm water douche, volledig uitgerustte keuken en je eigen banana-bike voor de deur. Een unieke ervaring!
In Saiconcito I is plaats voor 3 personen. Saigoncito II is een cabana met twee afzonderlijk afsluitbare deuren die een gezamelijke veranda delen. De eerste kamer heeft een twee-persoons bed en een badkamer. De tweede kamer heeft twee een-persoons bedden , een keuken en een badkamer. In Saigoncito II is dus plaats voor 4 personen. Prijzen van Saigoncito I en II zijn $50 per nacht. Prijzen per week zijn $250. Nog even en dan is onze website klaar: http://www.panamasparadise.com/

1 comment:

RAFAEL ROJO said...

Oye... que en panama no hablan espaƱol?